15 Temmuz 2017 Cumartesi

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPTI MİLLET 15 TEMMUZDA BİR DESTAN YAZDI

          Herkes kendine yakışanı yaptı. Millet destan yazdı dünya bu destana şahitlik etti. Çiğnetmedi millet bayrağını haine, çiğnetmedi Türk namusunu ele güne dimdik durdu iman gücüyle tankın tüfeğin önünde.

          Taraf seçmedi HALK çünkü taraf halktı, taraf milletti biliyordu bu savaşta ezilenin acı çekecek olanın kendisi olacağını. Fedakarlıktı yaptığı cesurca tankın önüne atlarken; çünkü biliyordu başka vatanının olmadığını. Reisten gelen bir sözle indiler sokağa var gücüyle direndiler sinsi yapılanmaya.

          Taraf seçenlerde vardı elbet bizden olmayıp sonradan bizlere dahil olma çabaları içerisine girenlerde vardı. Tepki gösteremeyenler tavrını kararını hemen veremeyecek kadar algı mekanizması bozuk liderlerde vardı. Aslında sorun algı mekanizmalarında değildi onlar kazananın yanında olmayı seçiyordu. Bir tarafta HALK diğer tarafta fetö, O anda bir açıklama yoktu; çünkü ilk başta kazanan belli değildi. Baktılar ki Reis yalnız değil, baktılar ki bu vatan sahipsiz değil, baktılar ki pabuç pahalı halk direniyor dediler ki halkın demokrasinin yanındayız diyerek demokrasi ve halk seviciliği yaptılar.

          Birde bazı insanlar vardı o kadar hazmedemiyorlardı ki halkın direnmesini, o kadar kindar ve o kadar düşman olmuşlardı ki gözleri dönmüştü. Ne pahasına olursa olsun Reis'i indirmek istiyorlardı düşmanlık had safhadaydı. Öyle ki sela okuyan imama saldıranlarda vardı, ölümle tehdit edende vardı, darbe girişiminin gerçekleşmesini istiyorlardı.
          15 Temmuz İhanet Girişiminin yıl dönümünde tamda bu günlerde aklımı kurcalayan bir kaç soru yok değil; ya o gün hain darbeciler galip gelseydi? Taraf seçen liderlerin kararı ne yönde olurdu? Sela okuyan imama saldıran, ölümle tehdit eden insanların duygu ve düşünceleri ne olurdu? Hoş bu sorunun cevabını hepimiz çok iyi biliyoruz ama insan bazen düşünüyor işte.

          Şunu'da bilmekte fayda var. Tek bir gerçek var ki, karşıdan karşıya dahi geçerken onlarca kez düşünen halk; düşünmedi tankın önüne attı kendini, düşünmedi meydanlara yollara serdi kendini.
Kimi şehadet istedi yüce yaratandan, kimi torunlarına iyi bir gelecek. Kimi çocuklarının istikbalini düşündü, kimi iyi bir gelecek. Ama tek gerçek, vatandı, milletti, demokrasiye olan inançtı ve herkes kendine yakışanı yaptı ''MİLLET BİR DESTAN DAHA YAZDI''

15 TEMMUZ DESTANIN ADI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder