31 Temmuz 2017 Pazartesi

5 Milyon Tl'lik makam aracı YALANI


          CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis başkanı İsmail Kahraman için alınan yeni makam aracı fiyatının 5 milyon Tl olduğu iddaasını ortaya attı.
İddaalar üzerine açıklama yapan TBMM Başkanı Kahraman; "Fiyatı çok yüksek gösteriyorlar. Fiyatı dörde katlamışlar. Zaten gümrük ve ÖTV olmadığı için, üretim fiyatı neyse o fiyat üzerinden alınıyor" diye açıklama yaptı.
          Bunun üzerine mecliste konuşma yapan Yarkadaş, alınan aracın Mercedes'in Maybach S600 modeli  değerinin 1 milyon 700 bin avro olduğunu iddaa etti. Hatta elindeki kağıdı göstererek ''Mercedes'in resmi internet sitesinde  Sayın İsmail Kahramanın aldığı aracın 1 milyon 700 bin Euro olduğu dair bilgi var.'' dedi. Hatta aracın içinin ''ambulans gibi döşendiğini'' söyledi. 
Şimdi olayın gerçeği ne onu öğrenelim.
          Öncelikle aracın fiyatının hem 5 milyon tl olduğu söyleniyor hem de 1 milyon 700 bin Euro olduğu söyleniyor. Şuan için Euro fiyatı 4.14 Türk Lirası. 1 milyon 700 bin Euro'yu Türk Lirasına çevirdiğimiz zaman 7 milyon 038 bin tl olduğu ortaya çıkıyor. Yani aracın ya 5 milyon Tl olduğu yalan ya da 1 milyon 700 bin Euro olduğu yalan. Belki ikisi de yalan.
          Asıl büyük yalana geliyoruz. Barış Yarkadaş aracın, Mercedes'in Maybach S600 modeli olduğunu ve Mercedes'in resmi internet sitesinde ki fiyatının 1 milyon 700 bin Euro olduğunu iddaa etmişti. Hatta elinde salladığı kağıtla bu iddaasını güçlendirmeye çalışmıştı. Ancak Mercedes'in resmi internet sitesine girip fiyat listesinden ilgili modelin değerine baktığımız zaman; liste fiyatı Vergiler hariç 568.839 TL olduğu, Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı'nın ise 1.757.500 TL olduğu yazıyor. Dikkat edin Euro yazmıyor TL yazıyor. Türk Lirası yani.
          Görmeden inanmam diyenler, söylediğim sıralamayı takip ettikleri zaman Barış Yarkadaş'ın büyük bir yalan söylediğini kendi gözleriyle görecektir.
          Arama motoruna Mercedes yazın. Çıkan sonuçların en üstünde Mercedes'in resmi internet sitesi çıkacaktır. Oradan Mercedes-Benz Fiyat Listesine tıklayınız. Çıkan ekranın altında Sedan butonuna tıklayın. Çıkan ekranda ki Mercedes-Maybach S-Serisi'ne tıklayın. Son olarak karşınıza 2 aracın fiyat listesi çıkacak, bu araçlardan Mercedes-Maybach S 600 olanı Barış Yarkadaş'ın sözünü ettiği araç. Hem 5 milyon Tl, hem de 1 milyon 750 bin Euro dediği araç bakın bakalım fiyatı ne kadarmış o aracın. 1.757.500 TL yazıyor değil mi. Türk Lirası yani, Euro değil. Barış Yarkadaş gibi bakarsanız TL'yi Euro olarak görürsünüz. Barış Yarkadaş'ın kabak gibi yalan söylediğini gördük, Tl'yi Euro olarak gördüğünü de gördük. Yalan yanlış bilgilerle kameralar karşısına çıkıp gündemi işgal ettiğini de anladık değil mi ? Şimdi bu yazı kimlere ulaşır, Barış Yarkadaş'ın yalan söylediği ortaya çıkar mı bilmiyoruz ama en azından bu yazıyı okuyanlar Barış Yarkadaş'ın yalan söylediğini anlamıştır. Bu yazıyı okuyanlar en azından link paylaşımı yaparsa gündemi bulandırmak isteyenlere güzel bir cevap olur.
          Bu arada araç fiyatlarının Ötv'den dolayı çok yüksek olduğunu biliyoruz. Meclis başkanımızın yaptığı açıklamada ''Zaten gümrük ve ÖTV olmadığı için, üretim fiyatı neyse o fiyat üzerinden alınıyor'' dediğini dikkate aldığımız zaman 1 Milyon 757 bin Tl'lik fiyatın daha da düşebileceğini söylemek gerekir.
          Aklınıza şu soru gelebilir. Bir milletvekili bu derece büyük bir yalanı nasıl söyler diye. Söyler efendim. 

          Örnek olarak: Haluk Koç'un ciğerci kardeşlerle ilgili söyledikleri ve Mehmet Bekaroğlu'nun Alman Maliye bakanı üzerinden Mehmet Şimşek paylaşımı. Her ikisi de yaptığı hatadan dolayı özür dilemişti. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder