21 Temmuz 2017 Cuma

Mescid-i Aksa'dan Arşa Ulaşan Sesleri Duyan Varmı?


          Suların durulmadığı orta doğuda gün geçmesin ki yeni bir sorunla karşılaşmayalım gün geçmesin ki yeni bir acı yaşamayalım.

Bu günlerde başka insanların topraklarını alarak oraların kendilerine vadedilen toprak olduğuna inanan insanların
sergiledikleri insanlık dışı davranışlara hepimiz şahit oluyoruz. 



          Son olarak da Mescid-i Aksa'da İsrail askerlerin adete terör estirmesine de kişi ve birey olarak seyirci kalıyoruz. Müdahale eden olmayacak mı diye bakıyoruz. Sözde ABD'den bir açıklama geliyor tansiyonu yükseltecek hareketlerden kaçının diye; İnsan düşünmüyor değil onlara oraya gönderen oraya yerleşmelerine izin veren onlar değil mi? Boyunlarındaki tasmaların dan sıkı sıkı tutan onlar değiller mi? 

          Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak kişilerin hak ve hürriyetlerini daha rahat yaşamaları için dini açıdan istenilen özgürlükleri sağladığımız halde bu kin, bu nefret nereden geliyor. Oradaki 20-30 kişinin namaz kılmalarının sizler için ne zararı var? Kişilerin din ve inanç özgürlüklerini nasıl kısıtla ya bilirsiniz? Orada dinini yaşayan insanların insanlıkları mı battı sizlere? Orada namaz kılınmasına ve Müslümanların orayı ziyaret etmelerine dolaylı gerekçeler gösterip karşı çıkan sizler kendi insanınızın oraya gelip ziyaret etmesini nasıl açıklaya bilirsiniz eyy insanlıktan nasibini almamış alamamış zavallılar!!


          Birde tabi bizde bu duruma bir şeyler yapmak isteyip de bu konuda bir şey yapamayan, pasif kalan bir örgütümüz var "İslam İşbirliği Örgütü" bakalım ne zaman tavrını net bir şekilde ortaya koyabilecekler bakalım ne zaman sesleri arşı inleten Müslümanlar kardeşlerimizin kanayan yaralarına merhem olabilecekler, bakalım ne zaman arşı inleten sesleri biraz olsun azalta bilecekler, ne zaman hiç bir baskı ve kuvvet altında kalmadan masaya yumruğunu vurabilecekler?


          İslam İş Birliği Teşkilatı (İBT) artık tavrınızı koyma zamanı artık müdahale etme zamanı: toplanıp uyduruk, naylon, hiç bir yaptırımı olmayan bir karar alma zamanı değil. 



''Hele hele Mescid-i Aksa ayakkabılarla girilip içer de kendince ibadetini yapan insanlara saldırma veya müdahale etme yeri değil''




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder