4 Eylül 2017 Pazartesi

Diktatör kim ? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu ?

          Bir kaç yıl önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ve günümüzde ara sıra devam eden ''Diktatör Erdoğan'' söylemi var. Genel başkanının ağzından çıkan sözlerle hareket eden seçmen ise aklına geldiği her fırsatta ''Diktatör Erdoğan'' diye sayıklayıp duruyorlar.

          Seçimlere giren, oy kazanmak için mitingler yapan ve toplamda 21 milyon seçmenin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a ''Diktatör'' diyorlar. Ya diktatör kelimesinin anlamını bilmiyorlar ya da gerçek diktatörleri aklamak için Erdoğan'a ''diktatör'' diyorlar. 

          Sanat dünyasında başarılı olamayanlar unutulurlar. Futbolda başarılı olamayan futbolcu ve teknik direktörler gönderilirler. İş dünyasında başarılı değilseniz kovulursunuz. Velhasıl hayatın her hangi bir alanında başarılı olamazsanız mutlaka bir hesap kesilir. Sen git başkası gelsin denilir. Olması gereken budur zaten. Ama hayatın olağan olan bu akışı Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu olunca tersine işler. Çünkü Kılıçdaroğlu girdiği 8 seçimin hepsini de kaybetti. Ama hala CHP Genel Başkanı olarak görevine devam ediyor ve uzun bir süre devam edeceğe benziyor. 




          Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına her fırsatta ''Diktatör'' diyen Kılıçdaroğluna, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından; ''Diktatör sensin. 7 seçim kaybettin hala koltuğu bırakmadın'' şeklinde cevap geldi. Kılıçdaroğlu ise katıldığı bir TV programında öyle bir cevap verdi ki aklı olan herkesin bu cevap sonrası umutsuz bakışlarla ''ahhh Kılıçdaroğlu ahhh'' diyesi gelir.

           Kılıçdaroğlu verdiği cevapta ''Ben diktatör değilim. Delege seçimleriyle geldim'' dedi. Umutsuzca ''ahhh Kılıçdaroğlu ahhh'' denilmesinin sebebini de söyleyelim. Kılıçdaroğlu halktan 21 milyon oy almış bir siyasetçiye ''Diktatör'' diyor. Kendisine diktatör denildiği zaman ''ben delege seçimleriyle geldim'' diyor. Kılıçdaroğlunun delegeden aldığı oy sayısı 990. Şöyle bir saçmalık çıkmıyor mu ortaya. Ben 990 oy aldım diktatör değilim, sen 21 milyon oy aldığın halde diktatörsün. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kılıçdaroğlu bireysel anlamda aldığı en yüksek oy 990 olduğu için, her rakamı 990 dan daha az olduğunu zannediyor olmalı. Sayın Kılıçdaroğlu 21 milyon bir sayıdır. 990 sayısında binlerce kat daha fazladır. 

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılından bu yana girdiği bütün seçimleri kazandı. Uzun bir süre başbakanlık yaptı. Sonra da Cumhurbaşkanı oldu ve hala görevine devam ediyor. 


         CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Göreve geldiği 2010 yılından itibaren 2 halkoylaması, 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. Toplamda 7 yılda 8 seçim kaybetti. Hala CHP genel başkanı ve hala görevine devam ediyor.

           Siyasi görüşleri, partizanlığı, ideolojik saplantıları, siyasi hipnozluğu bir kenara bırakıp iki siyasetçiyi karşılaştırdığınız zaman diktatör sözünün kime yakıştığı belli olmuyor mu sizce ? Bunu anlamak için azıcık beyni kullanmak yeterli değil mi ? Yoksa asıl mesele gerçeği anlamak değil de ezberletilenleri papağan gibi tekrar etmek mi ? 

         Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Kılıçdaroğlunu tebrik etmek lazım. 7 Yılda 8 seçim kaybettiği halde her kurultayda genel başkan seçiliyor, ne yaparsa yapsın %25 oranında garanti oy alıyor.Koltuğu öyle sağlama almış ki kendisi istemediği halde kimse onu genel başkan koltuğundan edemiyor.Belki de CHP'nin amacı iktidar olmak değil, ana muhalefet partisi olarak kalmaktır.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder