15 Haziran 2018 Cuma

CHP Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak...



Parti tabanının büyük çoğunluğu ülkücü, milliyetçi olan İyi partinin genel başkanı Meral Akşener, PKK'lı Demirtaş'a "sayın" diye hitap edip, serbest bırakılmasını istiyor.

   Kendisini vatansever, kemalist olarak tanımlayan bazı CHP'liler, özerklik adı altında ülkeyi bölmek istediklerini açıkca beyan eden HDP'ye oy verip, barajı geçmesi için çaba sarfediyor.

   Kadere bak! kimler kimlerle beraber.

   Birisi oy kaygısı için, diğeri de AK Parti'yi zayıflatmak için HDP'ye muhtaç oldu. Daha üst bir ifadeyle HDP'nin yalakası oldu.

   İyi parti yeni yeni atak yapsa da HDP'ye yaranma konusunda CHP'nin gerisinde kalıyor.

  Daha ortada erken seçim bile yokken CHP'liler Demirtaşı HDP'den daha çok ziyaret eder oldular.

   Milletvekili ziyareti yeterli olmadı. Çıta yükseldi CHP genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kandil güdümlü Demirtaş'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu bu ziyaret sonrası "Talimatı ben verdim, hatta selam söyle dedim" dedi.

   CHP mevki yükseltip bu kez de partisinin CB adayı Muharrem İnce PKK'lı Demirtaş'ı ziyaret etti. Onun için özgürlük istedi. Son olarak İnce'nin eşi Demirtaş'ın eşine moral ziyaretine gitti.

   Ve bingooo...
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Habertürk'te katıldığı canlı yayında "Muharrem İnce seçildiğinde partilerin adaylarına teklif götürülecek. Bir HDP'li kendi partisinden bir cumhurbaşkanı yardımcısına, bakanlara oy vermeye gider gibi gitmeli."
açıklamasında bulundu.

   Özel'in açıklaması gayet net. Muharrem İnce ikinci tura kalırsa HDP'li bir isim CB yardımcısı olacak diyor.

   İnsan merak ediyor. Hangi HDP'li İnce'nin yardımcısı olacak.
PKK'lı Demirtaş mı? yoksa PKK'ya terör örgütü demeyen Pervin Buldan mı? Aslında ikisi de olabilir CHP için. Demirtaş'ı CB yardımcısı, Pervin Buldan'ı İçişleri Bakanı, Sezgin Tanrıkulu'nu Adalet bakanı yapsın! Sonra hep birlikte oturup ülke sorunlarını çözerler!!! Tabi ortada ülke kalırsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder