20 Haziran 2018 Çarşamba

Kandilde terörist var, boş olan sizsiniz!

Farklı zamanlarda ve farklı kişilerce yapılan açıklamaları kronolojik sıraladığımızda ortaya çok farklı şeyler çıkıyor. Onlardan bir tanesi TSK'nın başlattığı Kandil operasyonu ile ilgili.

İşte o kronoloji;

1-) Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, 4 Haziran'da yaptığı açıklamada “Türkiye Kandil’e girebilir, her an her şey olabilir” dedi.

2-) CHP grup başkanvekili Özgür Özel, 7 Haziran'da yaptığı konuşmada: "... Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır..." diye açıklama yapıyor.

3-) 11 Haziran'da Niğde mitinginde konuşan Erdoğan, "Kandil operasyonunu başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik; bitmedi, devam edecek" dedi.

4-) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 12 Haziran'da Kandil’e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında, aralarında PKK/KCK terör örgütünün sözde bölge sorumlularından birinin de bulunduğu 26 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.(Kaynak: Genel Kurmay Başkanlığı)

Aynı gün içinde "PKK terör örgütü değildir" diyen terör örgütü sempatizanı HDP'li Pervin Buldan 12 Haziran'da yaptığı konuşmada "KANDİL VE MAHMUR'A OPERASYON YAPMAYIN" açıklamasında bulundu.

Ve yine 12 Haziran tarihinde Kanal D'de soruları cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu Kandil operasyonu ile ilgili soruya verdiği cevapta"...Orada teröristler var mı yok mu bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

5-) Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 Haziran'da Kandil'e hava harekatı düzenlendiğini ve harekatta 35 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği açıkladı. (Kaynak: TSK resmi twitter hesabı)

6-) SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 18 Haziran'da, "Siz boş dağları bombalıyorsunuz. Kandil'de bir tane PKK'lı kalmadı. Şimdi gidip oraya ineceksiniz, bak geldik fethettik buraları diyeceksiniz." diye konuştu.

Sorular sorular...

1- Özgür Özel, "...herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır..." derken, Kılıçdaroğlu neden 5 gün sonra "Orada teröristler var mı yok mu bilmiyoruz" diyor. Herkes biliyorsa Kılıçdaroğlu neden bilmiyor. Kılıçdaroğlu bilmiyorsa Özgür Özel nasıl kesin ve net konuşabiliyor?

2- Kandil boş ise neden HDP'li Pervin Buldan "Kandil'e operasyon yapmayın" diyor?

3- Kandil'de PKK'lı teröristler var ise neden Karamollaoğlu ve Özel " Kandil boş" diyor?

4- TSK,  Kandil'de teröristleri ait sığınak, barınak ve silah mevzilerini bombaladığını açıklarken neden Karamollaoğlu "Siz boş dağları bombalıyorsunuz" diyerek TSK'ya iftira atıyor?

5- TSK, Kandil'de öldürülen terörist sayılarını kamuoyuyla paylaşırken neden Karamollaoğlu "Kandil'de bir tane PKK'lı kalmadı" deyip, öldürülen teröristleri görmezden geliyor?

6- Kandil operasyonu konusunda yalan söylemenizin sebebi oy kaygısı mı yoksa Erdoğan düşmanlığı mı? Erdoğan düşmanlığı ise bu düşmanlık sizleri daha ne kadar alçaltacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder