5 Ocak 2018 Cuma

IMF'ye borcu ödedik ama ...

   Türkiye, IMF'ye olan 23 milyar dolarlık borcunu kapatarak, IMF'ye borcunu kapatmış dünyadaki nadir ülkelerden bir tanesi olmuştur. Bu borç kapatma başarısı da Ak Parti döneminde gerçekleşmiştir. Haklı olarak uygun ortamlarda bu başarı dile getiriliyor ve halka anlatılıyor.

   Olayın birde muhalefet kısmı var. ''IMF'ye borcumuzu ödedik'' denildiği zaman ''IMF'ye borcumuzu ödedik diyorsunuz ama başka yerlere borç ettiniz'' diye cevap veriyorlar. 

   Aslında verilen bu cevap saçma ve konuyla hiç bir alakası yok. Çünkü Ak Parti kanadı hiç bir zaman ''ülkenin bütün borçlarını ödedik, hiç borcumuz kalmadı'' demiyor. ''IMF'ye olan borcumuzu ödedik'' diyor. Dolayısıyla söylenilen lafı doğru idrak edemeden''başka yerlere borç ettiniz'' demek sığ ve boş bir laftan başka bir şey değildir. 

   IMF sadece borç para vermez. Borç para verdiği ülkeleri ekonomileri üzerinden yönetmeye çalışır. Bunun örneklerini ülkemizin geçmişine ve son zamanlarda Yunanistana bakarak anlayabiliriz.

   Bir karşılaştırma yaparak konuyu noktalayalım.
Dün (01.02.2001)
   Dönemin Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Milliyet gazetesinde: “IMF kredisine ciğere bakar gibi bakıyoruz.” diyordu.
Bugün
IMF'ye olan 23 milyar dolarlık borç ödendi. IMF ülkemizden borç para istediğinde de 5 milyar dolar borç veririz diye teahhütte bulunuldu.

   Hükümet dünyanın en doğru işinide yapsa bizi ilgilendirmez diyen zavallılar hep olacaktır. Ülkeye faydalı her işe çamur atma yarışına girenler de olacaktır. Ülke batarsa batsın yeter ki hükümet düşsün diyen acınası sefillerde olacaktır. Geçmiş dönemlerde de oldu. Hepside tarihin çöp kutusunda yerini aldı. Bu durum bugünde böyle olacaktır yarın da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder