21 Şubat 2018 Çarşamba

Yüzde 49 Esad, yüzde 51 Putin

   Suriye iç savaşı devam ediyor. 7.yılına giren iç savaşta Esad, Rusya ve İran'dan oluşan üçlü katliam çetesi Suriye'de yüz binlerce insanı katletti. Bu katliamları yaparken kadın, çocuk, masum ayırt etmediler. Hastahane, okul demeden bombaladılar.



   Bu süreçte iktidar partisi Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde katil Esad'a karşı en sert tepkileri gösterdi ve göstermeye devam ediyor. CHP yönetiminin çoğunluğu ise katil Esad rejimini desteklemeye devam ediyor. 

   CHP 2013'te Esad'a destek heyeti göndermişti, bugunkü pozisyonlarında ise değişiklik olmadığı görülüyor. Hatta CHP PM üyeleri arasında zamanında ''bugün Suriye'ye savaş açsak banko Esad'ı tutarım...'' diyen bir kadın bile var. Aynı kadın ''şehitler ölmez, vatan bölünmez lafından tiksindiğini'' de söylemişti. Bir başka CHP'li vekilde ''Türkiye ve İran karşı karşıya gelse İran safında yer alırım'' demişti. Hala ülkelerine karşı İran ve Esad'ın yanında yer alırlar mı sormak lazım.

   CHP'nin katil Esad rejiminin işlediği insanlık suçlarına karşı gösterdiği bir tepki var mı bilmiyoruz. Ancak CHP İstanbul il başkanının devletimiz için ''devlet katil değil, seri katil'' dediğini biliyoruz. 

   Devletimiz şimdiye kadar Esad rejimiyle herhangi bir temas kurmadı. Ancak Türkiye'nin Esad ile görüşmesini söyleyenlerde yok değil. 

   Bugün Suriye'ye bakıldığı zaman Esad'ın sözünden çok Putin'in sözleri geçerli. Nasıl ki şirketlerde %51 hisseye sahip olan şirketin karar alma yetkisine sahip oluyorsa bugün Suriye'de de durum aynen böyledir. %51 Putin, %49 Esad'ın kararları geçerli. 

   Son örnekte'de bu açıkça görüldü. Ordumuz, Suriye'de ki ABD dostu teröristlere operasyon yapsın diye siyasilerimiz Putin ile görüştü, Suriye hava sahası kapatıldı, operasyon başladı. Zaten Putin'le değil de Esad ile görüşülse ve bir karara varılsa Esad koşa koşa Putin'e gidip ben böyle bir karar aldım sen ne diyorsun diye Putin'den onay alacak. O yüzden Esad ile görüşmenin bir önemi yok. Putin'le görüşülünce de işler yürüyor. 

   ABD'nin kuklası terör örgütü YPG konusuna gelince. Şanlı ordumuz o teröristlerin topunu açtığı hendeklere gömecektir. Türk halkının bu konuda hiç bir şüphesi yok ve sonuna kadar ordumuzun arkasındadır.

   Esad, Suriye iç savaşı boyunca ABD kuklası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder