22 Nisan 2018 Pazar

HERKES ERKEN SEÇİME HAZIRMIŞ

          Normalde Kasım 2019'da yapılması gereken genel seçim erkene alınıp 24 Haziran 2018'de yapılacak. 

          Erken seçim kararı alınması isabetli oldu. Muhalefet partileri yaptıkları açıklamalarla erken seçim kararını desteklediklerine beyan etti. 

          15 Temmuzdan önce partisi bile olmadığı halde "ben başbakan olacağım" diyen Merel Akşener erken seçime hazırmış. 

          8 seçim kaybeden CHP "hodri meydan erken seçime" diyordu. Her ne kadar Kılıçdaroğlu CB adayı olmaya korksa da erken seçime hazırmış. Gerçi hala bir adayları yok ama bir  aday bulacaklar sonuçta.


          Normal seçim tarihine 1.5 sene olmasına rağmen Erdoğan düşmanlığına evrilenler çoktan seçim havasına girmişti. Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Partiyle hesabı olanlar 2019 seçimlerine odaklanmış, bütün hesaplar seçime göre yapılmaya başlanmıştı. O yüzden bir an önce seçimlerin yapılması herkesi rahatlatacaktır.

          Bilindiği gibi Ekmeleddin İhsanoğlu 2014'te 14 parti tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Erdoğan karşıtı medyada her gün manşet oldu, güzellemeler yapıldı. Seçimleri kaybettikten sonra ise aynı medya tarafından resmen buharlaştırıldı. Artık adı bile geçmez oldu. Meğer her şey seçime kadarmış!
Sadece o değil. Çukurcu Selo'yu ekran ekran dolaştırıp saz çaldırmışlar "oy ver kurtul" demişlerdi. 

          Bugün aynı medya farklı isimleri parlatma telaşında. Seçimlerden yenilgiyle ayrıldıklarında onlarda aynı akıbeti yaşayacaklardır.

          Bunlardan birisi Meral Akşenerdir. Erdoğan beni muhatap alsın diye büyük çaba sarfediyor ama nafile.
Gündeme geleyim diye didinip duruyor, bazen ciddiyetsiz iddialarla kendini küçük düşürüyor. Bunlardan birisini hatırılayalım. Akşener "Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları var" dedi. Savcı çağırdığında "somut bilgim yok" dedi. Güler misin, ağlar mısın?

          Diğer isim SP genel başkanı Karamollaoğlu. %1 oranında oyları var. Adama o kadar çok gaz veriyorlar ki PKK izmaritçisi gazete Che Guevara'ya benzetiyor. Karamollaoğlu'da öyle bir gaza geliyor ki solcu yumruğu yapıyor. Niye yaptın denilince gaza geldim diye cevap veriyor.

          Marifeti kendilerinde görenler Milli İttifak karşısında kaybedince gerçeği anlayacaklardır. Bugün rağbet görmelerinin sebebi Erdoğan karşısında olmalarıdır. Yarın seçimi kaybettiklerinde yüzlerine bile bakılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder