25 Haziran 2018 Pazartesi

24 Haziran seçimleri ve anketler. Hangisi doğru bildi?

1- 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğruya en yakın tahmini yapan ORC olmuştur.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını % 50'nin altında gösteren anketçilerin bir süre anket yapmamaları gerekir. Piar, Remres, AKAM gibi anket firmalarının millete saygı açısından anket yapmayı bırakmaları en doğru karar olacaktır.

3- Akşener'in medyada ve anketlerde şişirildiğini söylüyürduk, doğru çıktı. Ne kadar manipülasyon yapılsa da halkımız sandıkta cevabını verdi. % 7.3 oy alan Akşener'i anketlerde % 10 ve üzeri gösterenler bir daha hangi yüzle biz anket yaptık diye ortaya çıkacaklar merak konusu.

4- Temel Karamollaoğlu bu seçimlerin en başarısız ismidir. O kadar parlatılmasına rağmen, partisinden bile daha düşük oy aldı. CHP ile ittifak kurmasının, megaloman tavırlar sergilemesinin bedelini ödedi. Bir dönem belediye başkanlığını yaptığı memleketi Sivas'ta bile % 1.37 oy alabildi.

5- Anketlerde Erdoğan'ın oy oranını % 50'nin altında gösteren her anketi havada kapan ve güzellemeler yapan, Erdoğan'ın oy oranını % 50'nin üzerinde gösteren her anketçiye hakaret edip itibarsızlaştıran paçavra gazetelere yazıklar olsun demeyi de unutmayalım.

6- Tablo her şeyi gösteriyor. % 2'lik hata payı kabul edilebilir ama % 5 ve daha üzeri hata payı olan anketçilerin bu işi derhal bırakmaları gerekiyor. Bunu yapamıyorlarsa siyasi konuda anket yapmasınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder