28 Haziran 2018 Perşembe

Seçim öncesi hayaller, seçim gecesi gerçekler

Her seçim öncesi atıp tutanlar olur. Kendinden emin megalomanlar, özgüven patlaması yaşayan egoistler seçime kadar bayram yapar, seçim sonuçları açıklanınca söyledikleri unutulur.

İşte bu tür kişilerin seçim öncesi yaptıkları bazı açıklamalar.

Meral Akşener: "Partimizin oyu, yüzde 20 bandına oturmuş durumda. Kararsızlar dağıtılınca yüzde 22 oluyor. İYİ Parti’nin potansiyel oyu çok daha yüksek oranlarda. Onun için oyumuzun yükselişinin devam edeceğini söyleyebilirim."
(Akşener'in % 22 deyip daha da yükselecek dediği partisi % 10 barajını zor geçti.)

Meral Akşener: "...Bütün veriler Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabileceğimizi gösteriyor. İşini iyi yapanları tenzih ediyorum ancak TV’lerde boy gösteren kadrolu yandaş anketçiler saray adına konuşuyorlar. Onları halkımız ciddiye almıyor."
(Seçim öncesinde hiçbir veri CB seçimlerini kazanabileceklerini göstermiyordu. Halka ve seçmenine yalan söyledi, umut tüccarlığı yaptı. Kendi oy oranını yüksek gösteren anketlere methiyeler düzerken, oy oranının düşük çıktığı anketleri itibarsızlaştırdı.)

Meral Akşener: "...yapılan anketlere göre ben aday olduğumda Tayyip Bey ilk turda seçilemiyor. "
(Bayan ego özgüven patlaması yaşamış. İlk turda seçilemiyor dediği Erdoğan en yakın rakibine on milyondan fazla oy fark atarak cumhurbaşkanı seçildi. Kendisiyle Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı ise 22 milyon 675 bin.)

Meral Akşener, "İnanılmaz bir kadın desteği var. 100 milletvekilinin altına düşmeyiz."
(Çıkardıkları milletvekili sayısı 43. Seçime ittifakla girmese barajın altında bile kalabilirdi.)

Seçim öncesi Meral Akşener'i şişirme haberlerinden bir kaç örnek verelim.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “Sonuç şaşırtıcı oldu. Yeniden anket yapıldığında da benzer bir sonuç elde edildi” dedi. Hakkari’de yapılan kamuoyu yoklamasında İYİ Parti’ye oy vereceğini belirtenlerin oranının yüzde 20 çıktığı bildirildi.
(Resmen yüzde hokkabazlığı yapmış. Hayaller %20, gerçekler %1.3 )

Sözcü yazarı manipülasyon yapar da Sözcü gazetesi geri kalır mı?
Sözcü gazetesinin internet sitesinden yaptığı haberi aktarıyoruz.

"AKP'nin yüzde 63 oy aldığı Ordu'da Başbakan Binali Yıldırım 31 Mayıs 2018'de miting düzenledi. Yıldırım'ın mitingine katılımın oldukça düşük olduğu görüldü. Bu görüntüler AKP'nin Ordu'da kan kaybettiği şeklinde yorumlanırken, Akşener'in mitingi adeta gövde gösterisine dönüştü."

(Ordu 24 Haziran CB seçimlerinde Erdoğan: % 65 oy alırken, Akşener sadece % 7.6 oy alabildi.)

Az bilen ama çok televizyon gezen efsane anketçi(!) SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı'yla devam edelim.

Hakan Bayrakçı'nın 25.04.2018'de Sözcü gazetesine verdiği röportajdan bir bölüm.

"Tayyip Erdoğan'ın ne birinci turda, ne de ikinci turda yüzde 51'i bulma ihtimali yok!…"
(Az bilen haklı, sonuçta Erdoğan %51'i değil %52.5'i buldu)

Az bilen anketçinin başka bir iddiası: "En önemli ittifaklardan birisi İYİ Parti ile Saadet Partisi ittifakıdır. Bu seçimin altın ittifakı olur bu. Çünkü Saadet’in ziyan olan, bir türlü Saadet’e gitmeyen
5 – 6 puanı var. Onun için Saadet Partisi bu seçimin kilit partisi. Saadet’in seçmeni ‘bu sefer oyum ziyan olmayacak’ dediği an o 5-6 puanı fazlasıyla geri alır.
"
( Az bilen anketçi yine bilemedi. Saadet Partisi için hayali seçmen icat etti millete gerçekmiş gibi sundu. Ama hayal etmeye devam edecek gibi. )

Seçimin ilk turda biteceğini neden göremediniz sorusuna Hakan Bayrakçının verdiği itiraf niteliğindeki yanıt;

(''Sonuçta Erdoğan başarılı, çatır çatır 17 senedir seçim kazanıyor. Ama ben sonuçları verince 10 bin tane mesaj geldi bana. Benim poziyonum çok zor. Partinin bütün isimleri beni arayıp ne yapıyorsun diyor.'')

("Ben sonucu biliyordum ama üzerimdeki baskı büyük. Ben 'Erdoğan kazanacak' deseydim beni çarmıha gererlerdi")


Daha fazla açıklaması var ama bu kadarından anlaşılan şu: Bir kısım CHP'li gerçekleri kabul etmek yerine duymak istediklerini kabul ediyor. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarken, hoşuna giden şeyleri söyleyeni el üstünde tutuyor.

Hakan Bayrakçının tebrik etmek lazım dobra dobra ne varsa söylemiş. Peki ya Akşener %15 hatta %20 alır diyen, Erdoğan ilk turda %43- % 40 alır diyen ve anketçiyim diye ortalarda dolananlara ne demeli. Mesele "özür dileriz, bilemedik" diyip geçiştirilecek kadar basit mi ?

Son bir not.
Seçim mağlubiyetinden 2 gün sonra açıklama yapabilen Kılıçdaroğlu, parti içi diktatörlüğünü pekiştirdi.
Pazar günü itibariyle 9.seçim mağlubiyetini yaşayan Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada kendisi dışında herkesi başarısızlıkla suçlayarak istifa etmeyeceğini beyan etti. Kılıçdaroğlu, kendisini istifaya çağıran CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol'u kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder